Newbie Question

Questions, comments and suggestions concerning VintaSoft Twain .NET SDK.

Moderator: Alex

Post Reply
gstanbury
Posts: 2
Joined: Thu Dec 03, 2009 7:12 pm

Newbie Question

Post by gstanbury » Thu Dec 03, 2009 7:16 pm

Hi
I am very new to scanning software, so my question may seem really dumb, but...
When I call vsTwain1.Acquire() the scanning software installed on my computer runs to control the scanner. Fine, but what would happen if I didn't have any scanning software installed?
Thanks

Alex
Site Admin
Posts: 1461
Joined: Thu Jul 10, 2008 2:21 pm

Re: Newbie Question

Post by Alex » Fri Dec 04, 2009 9:14 am

Hello,

You can check the following properties to make sure that you have TWAIN devices:
  • IsTwainAvailable - determines if TWAIN is installed in the system.
  • SourcesCount - returns the number of TWAIN Data Sources.
Please read the documentation to get more info.

Best regards, Alexander

gstanbury
Posts: 2
Joined: Thu Dec 03, 2009 7:12 pm

Re: Newbie Question

Post by gstanbury » Fri Dec 04, 2009 1:13 pm

I don't think I explained myself very well. I don't mean that the user doesn't have a scanner and it's device driver installed. When you start to acquire an image, on my computer a Hewlett Packard program runs automatically which lets me previes the scan, start the scan, change various settings etc. What would happen if I didn't have THAT software installed?

Alex
Site Admin
Posts: 1461
Joined: Thu Jul 10, 2008 2:21 pm

Re: Newbie Question

Post by Alex » Mon Dec 07, 2009 7:43 pm

What would happen if I didn't have THAT software installed?
Our library works with TWAIN drivers. "Software" - it's a TWAIN driver. You will not be able to work with the scanner if TWAIN driver of the scanner is not installed in the system. :)

Best regards, Alexander

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest